Večer namočíme 200 g bílých fazolí, druhý den je propláchneme, zalijeme čistou vodou, přidáme 3 bobkové listy a uvaříme doměkka. Hotové fazole slijeme, ale vodu nevyléváme. Na dvou lžících přepuštěného másla osmahneme velkou pokrájenou cibuli, přidáme lžíci mleté papriky, lžíci celozrnné mouky a osmahneme. Přidáme část vody z fazolí, umícháme hustou omáčku, kterou osolíme a vsypeme do ní fazole. Nakonec vmícháme tři utřené stroužky česneku, 100 ml zakysané smetany a naťovou cibulku. Podáváme s brambory pečenými s olivovým olejem, solí a rozmarýnem, které před dopečením posypeme domácím sýrem z mléka typu panýr nebo ovčím sýrem nakrájeným na kostičky.
více ZDE
Vynikající!
OdpovědětVymazatFazole na paprice vařím celkem často,ale nikdy mě nenapadlo je zkombinovat se zapečenými bramborami :-) Takže dnes bude toto jídlo na večeři :-)
OdpovědětVymazatNáš dnešní oběd. Mňam. :) Děkuju za recept.
OdpovědětVymazat