RÝŽE S LILKEM

1 lilek nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do síta, zatížíme a necháme půl hodiny vypotit. 
Na třech lžících oleje necháme změknout jednu červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka, přidáme hrnek propláchnuté a okapané rýže a pět minut opékáme spolu se špetkou mletého nového koření a skořice. Přilijeme dva hrnky horkého zeleninového vývaru, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a dusíme 10 minut. Dvě mrkve nakrájíme na tenoučká kolečka a vmícháme spolu s lilkem k rýži. Dusíme ještě 15 minut. Na talíři ozdobíme nahrubo nasekanými a nasucho opraženými mandlemi a rukolou nebo řeřichou. Podáváme s jogurtovou omáčkou (bílý jogurt, citrónová šťáva, sůl, pepř).


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

2 komentáře:

  1. Rýže s lilkem patří k mým oblíbeným... A s jogurtovou omáčkou od vás, páni, to bude zážitek. Děkuji za recept a přeji hezké dny. Lenka

    OdpovědětVymazat