ZELENINA S TOFU A CIZRNOU

100 g cizrny namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. 2 mrkve a čtvrtku celerové bulvy nakrájíme na droboučké kostičky. 200 g přírodního tofu nakrájíme na špalíčky a naložíme do marinády ze tří lžic sojové omáčky, 4 utřených stroužků česneku, soli a lžíce oleje. Na dvou lžících oleje necháme změknout jednu velkou pokrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, lžičku mleté papriky, oregana a bobkový list, osolíme, podlijeme trochou vody, aby se zelenina nepřipalovala a deset minut dusíme. Přidáme naložené tofu, zalijeme 150 ml sojového mléka s rozšlehanými dvěma lžícemi celozrnné mouky, krátce podusíme, vsypeme uvařenou cizrnu a 100 g zeleného hrášku a prohřejeme. Podáváme s těstovinami, celozrnným knedlíkem nebo chlebem.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

1 komentář: