více ZDE
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
PEČENÉ BRAMBORY S MRKVÍ
1 kg brambor a půl kg mrkve očistíme, nakrájíme na plátky a v míse promícháme se lžičkou soli. Na 4 lžících olivového oleje necháme změknout 1 velkou nakrájenou cibuli, přidáme kousek strouhaného čerstvého zázvoru, osmahneme, přidáme lžičku kurkumy a jakmile začne silně vonět, přisypeme 80 g celozrnné špaldové mouky. Chvilku opékáme, ale jen tak, aby mouka nezhnědla. 6 jarních cibulek nakrájíme na kolečka a v míse promícháme se lžící estragonu. Rozkvedláme 500 ml mléka, 150 ml smetany, dvě lžíce dijonské hořčice, sůl, a lžíci sojové omáčky. Do mísy s jarní cibulkou vmícháme cibuli s kurkumou a moukou a vlijeme mléko. Pekáček nebo zapékací misku vymastíme máslem, na dno dáme polovinu brambor s mrkví, zalijeme polovinou omáčky, přidáme ostatní brambory a zbytek omáčky. Pečme v troubě vyhřáté na 200 stupňů hodinu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat