BYLINKOVÝ KOLÁČ

Ze 60 g másla, půl lžičky soli a 170 g celozrnné mouky zpracujeme rukou drobenku, přidáme 1 vajíčko, uhněteme rychle hladké těsto, které vtlačíme do dortové formy a necháme zvýšené okraje. Těsto vidličkou propícháme, posypeme dvěma lžícemi strouhanky a necháme odpočinout v chladu. 400 g čerstvého bylinkového sýra (třeba toho domácího, najdete ho v albu Ostatní pokusy) rozmačkáme, rozdrobíme nebo nahrubo nastrouháme. 4 celá vejce rozšleháme se 100 ml mléka a vmícháme je do sýra. Přidáme misku nasekaných voňavých bylinek: bazalku, šalvěj, dobromysl, libeček, česnáček, saturejku, tymián a rozmarýn. Dále vmícháme sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek, kelímek zakysané smetany a lžíci Solamylu. Směs rozetřeme na těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 40 minut, dokud se neudělá zlatá kůrka. Podáváme horké s čerstvou zeleninou.


více ZDE 

Žádné komentáře:

Okomentovat