TĚSTOVINY ZAPEČENÉ S LIČIDLEM

Ličidlo jedlé pochází z jihovýchodní Asie. Po úpravě jsou listy této rostliny výtečné, jemné a chutnají podobně jako špenát. Celá rostlina obsahuje nepoživatelné saponiny, kterých se spolehlivě zbavíte tak, že oprané listy vhodíte do vroucí vody, krátce povaříte, vodu slijete a to celé uděláte dvakrát. Poté postupujete úplně stejně, jako by se jednalo o špenát.
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 500 g povařeného, vyždímaného a pokrájeného ličidla jedlého, osolíme, ochutíme lžící lahůdkového droždí, podlijeme 150 ml mléka a 15 minut podusíme.
Uvaříme 500 g semolinových těstovin, vmícháme k nim ličidlo, 100 g nastrouhaného sýra (já použila domácí sýr z tvarohu) navrstvíme do vymaštěné zapékací misky, zalijeme 250 ml smetany a posypeme dalšími 100 g nastrouhaného sýra. Zapečeme na 200 stupňů 30 minut.




více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat