CIZRNOVÁ POLÉVKA S MANGOLDEM

Tak už nám konečně něco málo dozrálo v zahradě, tady v tom případě konkrétně mangold a brambory, ani nevíte, s jakou chutí jsem vařila z vlastních zdrojů :)
Den předem namočíme 100 g cizrny a druhý den ji uvaříme v čisté vodě doměkka.
Na 2 lžících olivového oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a 4 stroužky česneku, okořeníme dvěma lžičkami drceného římského kmínu, dvěma lžičkami mletého koriandru, lžičkou ostrého karí, špetkou chilli a ještě chvíli opékáme. Přilijeme 1 litr zeleninového vývaru, přidáme 3 pokrájené brambory, osolíme a čtvrt hodiny vaříme. 400 g mangoldových listů pokrájíme a přidáme je do polévky, vaříme ještě 5 minut. Smícháme lžíci kukuřičného škrobu se 150 ml zakysané smetany, přidáme do polévky, necháme přejít varem a podáváme. Je výtečná!


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat