V sobotu večer smícháme v míse 150 g celozrnné špaldové mouky, 300 g hladké bílé mouky, 5 g instantního droždí a lžičku soli, Přilijeme 300 g podmáslí a na vále dobře prohněteme, až je těsto hladké a pružné. Vytvoříme bochánek, která dáme do misky a přikrytý potravinářskou fólií dáme přes noc do chladničky. Ráno vyklopíme na vál a znovu prohněteme. Zapékací misku nebo plech vymažeme olejem, položíme do ní těsto vytvarované do bochánku, mírně zploštíme, potřeme olejem, zakryjeme fólií a necháme hodinu při pokojové teplotě dokynout. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů, chlebíček potřeme mlékem, nakrojíme do kříže, posypeme kmínem nebo sezamem a pečeme asi 45 – 50 minut.
Více TU
Žádné komentáře:
Okomentovat