ZELENINOVÝ PILAF S TOFU

Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout dvě pokrájené jarní cibulky i s natí, přidáme 300 g mrkve nastrouhané na hrubé nudličky a 300 g mladého bílého zelí nakrájeného najemno. Osolíme a deset minut za občasného zamíchání dusíme bez podlití. Přidáme 200 g nastrouhaného přírodního tofu, půl kostky zeleninového bujónu, lžíci lahůdkového droždí, podlijeme 300 ml vody, přikryjeme pokličkou a ještě 5 minut podusíme. Odstavíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a vmícháme dvě lžíce olivového oleje a dvě lžíce bílého vinného octa. Podáváme s domácím chlebem nebo s rýží, obložené rajčaty a natvrdo vařenými vajíčky (vegani vynechají).


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat