Očistíme 1 kg nových brambor, velké rozčtvrtíme, menší přepůlíme a mrňavé necháme tak jak jsou
V hrnci přivedeme k varu slanou vodu, přidáme do ní dvě lžíce dijonské hořčice, vhodíme brambory a 7 minut povaříme. Slijeme, pokapeme třemi lžícemi olivového oleje, promícháme, přemístíme do pekáčku a pečeme na 200 stupňů 20 minut, potom přidáme dvě až tři jablka pokrájená na osminky a dopečeme dalších 20 minut doměkka. Osolíme a opepříme.
V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmahneme na něm cibuli a dva stroužky česneku, přidáme hlávku květáku rozebranou na růžičky, osolíme, přilijeme 100 ml bílého vína a 10 minut dusíme, aby květák změkl. Vsypeme 500 g čerstvě vyloupaného nebo mraženého hrášku a ještě 5 – 10 minut podusíme. Nakonec rozdrobíme 150 g čerstvého smetanového sýra, necháme ho rozpustit a ozdobíme sekanou pažitkou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat