Opravdu výjimečně výtečný moučník, nejlepší je ještě horký!
Asi třičtvrtě kila letních jablek oloupeme a nakrájíme na centimetrové měsíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme 60 g másla a jablka na něm pár minut opékáme. Vsypeme 50 g moučkového cukru, lžičku skořice, vlijeme 75 ml rumu, promícháme, odstavíme z plotny, zakryjeme pokličkou a necháme půl hodiny odpočinout.
Rozšleháme 250 ml mléka, špetku soli, 3 velká vejce a vanilkový cukr, postupně zašleháme 100 g hladké mouky.
Do vymaštěné koláčové formy narovnáme polovinu jablek, tekutinu, ve které se macerovala, přidáme do těsta. Jablka zalijeme těstem a poklademe druhou polovinou jablek. Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Na talíři pocukrujeme.
více ZDE
Vynikajici! Pekla jsem uz nekolikrat a i ted se mi z trouby line vune :)
OdpovědětVymazat