FAZOLE S BULGUREM A BYLINKAMI

100% vegan
250 g bílých fazolí namočíme přes noc do studené vody a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka. 100 g bulguru vsypeme do 500 ml vroucí osolené vody a vaříme doměkka, trvá to asi 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme a bulgur vmícháme k uvařeným fazolím. V hrnci rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme dvě lžíce celozrnné špaldové mouky a chvíli mícháme a restujeme. Zalijeme 200 ml rýžového mléka, umícháme omáčku, do které vložíme fazole a bulgur a chvilku povaříme do zhoustnutí. Je důležité dobře tohle jídlo okořenit, tak to neodflákněte. Nejlepší je větší množství čerstvých bylinek a domácí bylinková sůl. Já natrhala pěknou misku popence, dobromysli, šalvěje a libečku. Bylinky nasekáme a přidáme do hrnce. Dobře prohřejeme, ochutíme šťávou z půlky citrónu a na talíři hojně posypeme sekanou petrželkou a pažitkou. V jídle by měla převažovat zelená barva.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat