150 g cizrny namočíme na 8 hodin do studené vody, propláchneme a v nové vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme okapat.
Ve velkém hrnci, který může přijít do trouby, rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a osmahneme na něm jednu velkou nakrájenou červenou cibuli a dva utřené stroužky česneku, přisypeme lžíci mleté papriky a opečeme. Přidáme zeleninu nakrájenou na větší kousky: 200 g celeru, 350 g mrkve, 300 g brambor, 200 g kedlubny, 1 pórek a 200 g žampionů. Opékáme a mícháme asi pět minut, přidáme 400 g konzervovaných rajčat, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř a lžičku tymiánu. Dobře promícháme, přivedeme k varu, vmícháme cizrnu, přiklopíme pokličkou a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Ze 100 g másla, 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g hladké bílé mouky, 50 g strouhaného čedaru, svazku nakrájené pažitky a 70 ml mléka zpracujeme těsto, které rozválíme na placku, nakrájíme na trojúhelníčky a naskládáme na zeleninu v hrnci. Posypeme dalšími 50 g strouhaného čedaru a třemi lžícemi slunečnicových semínek a už bez pokličky pečeme ještě 20 minut.
více TADY
No Evi to vypadá moc dobře, a nahoře se jakoby upeče taková chlebová placka, že?
OdpovědětVymazathezký den Majka
to jsou trojúhelníčky ze sýrového těsta :)
Vymazat