Do velké mísy nahrubo nastrouháme 10 ředkviček, 1 mrkev, 1 menší bílou ředkev a 1 menší kedluben. Několik řapíků celeru nakrájíme na tenké proužky, pěkný svazek pažitky a petrželku nasekáme nadrobno. 4 vejce vařená natvrdo rozkrojíme, bílky najemno nakrájíme, vmícháme je k zelenině a vše zalijeme šťávou z půlky citrónu. Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme lžičku soli, lžičku cukru, čerstvě mletý pepř, kousek nastrouhaného muškátového oříšku a lžičku namletého hořčičného semínka. Tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváme 50 ml panenského olivového oleje a ušleháme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme 2 lžíce bílého jogurtu a omáčku přidáme k zelenině. Necháme krátce odležet.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat