Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nakrájíme na hranolky. 250 g pšeničné krupice vsypeme do 1 l osoleného mléka a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši. Odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme celé vejce. Lžící vykrajujeme noky a smažíme na rozpáleném másle ghí.
Na dvou lžících másla osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 4 lžíce celozrnné pšeničné mouky a umícháme světlou cibulovou jíšku. Vlijeme 500 ml smetany, přidáme lžíci cukru a sůl, rozšleháme a uvaříme dohusta. Odstavíme a za stálého míchání ochutíme šťávou z půlky citrónu.
Na talíři přelijeme noky a řepu smetanovou omáčkou a zdobíme čerstvou bršlicí. Ručím vám za to, že se budete oblizovat až za ušima
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat