Dnes se u nás sešlo moc strávníků, se kterými jsem nepočítala, tak jsem zkontrolovala zásoby, obešla zahradu a uvařila tohle. Všem moc chutnalo.
Rozšleháme metličkou 250 ml smetany, 250 ml mléka, tři vrchovaté lžíce Solamylu, jednu vrchovatou lžíci dijonské hořčice, lžičku drceného hořčičného semínka, sůl a půl lžičky čerstvě mletého pepře. Misku různých bylinek (kopřiva, jitrocel, popenec, bršlice, vrbina penízková) opereme a rozmixujeme krátce v mixéru nahrubo. Na dvou lžících másla necháme změknout pokrájenou cibuli, vlijeme asi 300 – 400 ml mléka (bohužel jsem to nezměřila), přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme smetanovou směs. Přivedeme znovu k varu, vsypeme posekané bylinky a necháme jen přejít varem. Odstavíme a vsypeme svazek pokrájené pažitky. Na talíř narovnáme rozpůlenou novou bramboru uvařenou s libečkem, kopeček dušené jasmínové rýže, vařené vajíčko a zalijeme omáčkou.
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat