Z 250 g hladké bílé mouky, 250 g špaldové mouky, špetky soli, 1 vejce, 200 ml mléka, 20 g čerstvého droždí, 70 g cukru, 100 g másla a citrónové kůry zpracujeme kynuté těsto obvyklým způsobem a dáme na hodinu na teplé místo kynout.
Ze 400 ml mléka a 1 vanilkového pudingového prášku uvaříme hustý puding a dáme zchladnout. Když je puding ještě teplý, vmícháme do něho 4 vrchovaté lžíce medu, hezky se v něm rozpustí. Ke zchladlému pudingu přidáme 500 g pevného tvarohu (s vaničkovým byste měli náplň příliš řídkou) a lžíci citrónové kůry a všechno dohladka rozmixujeme.
Z vykynutého těsta rozválíme na pomoučeném vále placku a vykrajujeme z ní obdélníky velké asi jako dlaň i s prsty. Polovičku nařežeme rádýlkem, na druhou polovinu dáme vrchovatou lžíci tvarohové náplně a zakryjeme mřížkovanou půlkou. Dobře přimáčkneme, potřeme vejcem a dáme ještě na 20 – 30 minut na plech dokynout. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat