ČOČKOVÁ POLÉVKA S MRKVÍ A KNEDLÍČKY

Večer předem namočíme 400 g červené neloupané čočky do studené vody.
Na dvou lžících másla necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájených 400 g mladé mrkve, chvilku restujeme, vsypeme posekaný čerstvý libeček, přilijeme 2 l vody nebo zeleninového vývaru, vsypeme scezenou propláchnutou čočku a vaříme 15 minut. Do hotové polévky vmícháme sekanou petrželku a zvlášť uvařené knedlíčky (zde přichází opět ke slovu domácí šalvějové pesto, ale můžete použít jiné nebo jen samotné bylinky):
Kostku přírodního tofu (200 g) najemno nastrouháme, vmícháme 1 vejce, tři lžíce domácího šalvějového pesta a tři lžíce strouhanky. Osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vroucí slané vody a vaříme 4 – 5 minut.



více receptů najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat