Nejdříve uvaříme dva balíčky sojových kostek (já měla pouze nudličky, ale kostky se hodí lépe) půl hodiny v zeleninovém vývaru se lžící mleté papriky. Na 4 lžících oleje necháme zesklovatět 3 velké pokrájené cibule a 3 stroužky česneku, přidáme lžíci červené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky pepře a 1 bobkový list. Vmícháme uvařené a scezené sojové maso (vývar nevyléváme, guláš jím podlijeme), 500 g kysaného zelí, jednu červenou a jednu oranžovou papriku pokrájenou na kostičky a konzervu loupaných rajčat nakrájených na kostky. Osolíme, podlijeme trochu vývarem a dusíme, dokud zelí nezměkne, trvá to asi půl hodiny. Odstavíme a vmícháme 250 ml zakysané smetany (vegani vynechají), případně dosolíme. Podáváme s tradiční maďarskou přílohou – vařenými krupkami nebo s chlebem, knedlíkem nebo drobnými těstovinami.
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Sojové kostky mohou dobře posloužit jako náhrada masa, která je navíc cenově velice lákavá. Jen se musí dávat pozor na jejich přípravu, kdy se může stát, že nebudou dostatečně povařené a uvnitř tvrdé. Skvělý nápad použít je do segedínu. Kdo nejí maso, v takovém guláši snad ani nepozná rozdíl.
OdpovědětVymazat...zajímavý s tou paprikou a rajčaty?! Vyzkouším...místo zakys smetany dám třeba ryzovou?! Nebo nemusím vůbec?
OdpovědětVymazatzkuste trochu rýžové :)
Vymazat