Rozmícháme šťávu z jedné limetky, 4 lžíce oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a půl lžičky chilli. 400 g tofu (já mám nejradši lahůdkové, ale můžete použít i přírodní nebo bylinkové, jaké máte nejradši) nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme v ledničce odpočívat. Mezitím si nakrájíme zeleninu: 4 jarní cibulky na tenká kolečka, 4 velké mrkve a pěkný kousek čerstvého zázvoru na tenoučké nudličky a 200 g hlívy na nudličky. V hluboké pánvi wok rozpálíme lžíci oleje a zprudka na něm osmahneme okapané tofu. Tofu vyjmeme a do pánve postupně dáváme zeleninu a každou smažíme asi 3 – 4 minuty. Nejdříve zázvor, potom cibulku, pak mrkev a nakonec houby. 250 g čínských nudlí připravíme podle návodu na obalu, propláchneme, necháme okapat a přidáme do pánve. Osolíme, přidáme zbylou marinádu a tři lžíce sojové omáčky a ještě chvíli smažíme. Nakonec vmícháme tofu a podáváme.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
NUDLE S TOFU
Vynikající jídlo, já bych se toho mohla užrat
Rozmícháme šťávu z jedné limetky, 4 lžíce oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a půl lžičky chilli. 400 g tofu (já mám nejradši lahůdkové, ale můžete použít i přírodní nebo bylinkové, jaké máte nejradši) nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme v ledničce odpočívat. Mezitím si nakrájíme zeleninu: 4 jarní cibulky na tenká kolečka, 4 velké mrkve a pěkný kousek čerstvého zázvoru na tenoučké nudličky a 200 g hlívy na nudličky. V hluboké pánvi wok rozpálíme lžíci oleje a zprudka na něm osmahneme okapané tofu. Tofu vyjmeme a do pánve postupně dáváme zeleninu a každou smažíme asi 3 – 4 minuty. Nejdříve zázvor, potom cibulku, pak mrkev a nakonec houby. 250 g čínských nudlí připravíme podle návodu na obalu, propláchneme, necháme okapat a přidáme do pánve. Osolíme, přidáme zbylou marinádu a tři lžíce sojové omáčky a ještě chvíli smažíme. Nakonec vmícháme tofu a podáváme.
Rozmícháme šťávu z jedné limetky, 4 lžíce oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a půl lžičky chilli. 400 g tofu (já mám nejradši lahůdkové, ale můžete použít i přírodní nebo bylinkové, jaké máte nejradši) nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme v ledničce odpočívat. Mezitím si nakrájíme zeleninu: 4 jarní cibulky na tenká kolečka, 4 velké mrkve a pěkný kousek čerstvého zázvoru na tenoučké nudličky a 200 g hlívy na nudličky. V hluboké pánvi wok rozpálíme lžíci oleje a zprudka na něm osmahneme okapané tofu. Tofu vyjmeme a do pánve postupně dáváme zeleninu a každou smažíme asi 3 – 4 minuty. Nejdříve zázvor, potom cibulku, pak mrkev a nakonec houby. 250 g čínských nudlí připravíme podle návodu na obalu, propláchneme, necháme okapat a přidáme do pánve. Osolíme, přidáme zbylou marinádu a tři lžíce sojové omáčky a ještě chvíli smažíme. Nakonec vmícháme tofu a podáváme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat