RIZOTO S PAMPELIŠKOU

Na dvou lžících másla necháme pozvolna změknout velkou pokrájenou cibuli, odměříme rýži do půllitru, propláchneme ji v cedníku horkou vodou a přidáme k cibuli. Necháme rýži zesklovatět a zalijeme ji 250 ml bílého vína a 750 ml zeleninového vývaru, dobře promícháme, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut doměkka. Všechna tekutina bude odpařená a rýže bude měkká. Zatímco se rýže dusí, křížem nařízneme 6 rajčat, spaříme je vroucí vodou, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. 100 g mladých pampeliškových lístků propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme.
Když je rýže hotová, osolíme ji, opepříme čerstvě mletým pepřem, vmícháme rajčata a pampelišku a podáváme.



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat