100% vegan.
Rozmícháme 150 g uvařených, oloupaných a najemno nastrouhaných brambor, 50 ml vlažné vody, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce agávového sirupu, lžičku soli, 220 g celozrnné špaldové mouky smíchané se lžičkou instantního droždí a půl lžičky strouhaného muškátového oříšku. Na vále zpracujeme pružné těsto (podle potřeby můžeme hustotu regulovat trochou vody nebo mouky), vytvarujeme kouli, kterou potřeme olejem a dáme do zakryté mísy na hodinu kynout do tepla.
Zatímco těsto kyne, připravíme si cibulovou náplň. Oloupeme tři červené a tři bílé velké cibule a nakrájíme je na půlměsíčky. Cibuli promícháme se třemi stroužky česneku, najemno nasekaného, a solí. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a cibuli na ní pozvolna opékáme, trvá to určitě půl hodiny. Ke konci vmícháme tři lžíce bílého vína.
Vykynuté těsto rozválíme do vymaštěné zapékací formy nebo na plech, poklademe cibulí a posypeme směsí, kterou připravíme tak, že nasucho osmahneme dvě lžíce slunečnice a spolu se dvěma lžícemi sezamu ji nadrtíme v hmoždíři nebo umeleme v kávovém mlýnku. Promícháme se dvěma lžícemi lahůdkového droždí, solí a sušenou šalvějí.
Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat