PEČENÁ ZELENINA S BYLINKOVOU OMÁČKOU

Brambory, červenou řepu, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pekáčku, osolíme, vmícháme dva posekané stroužky česneku, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvými bylinkami – rozmarýnem a šalvějí. Pečeme na 200 stupňů asi 45 minut, dokud není zelenina měkká a dozlatova opečená. 
Čerstvé jarní divoké bylinky (bršlici, popenec - ten už dokonce kvete!, šťovík, sedmikrásku, jitrocel, pampelišku, divokou pažitku, vrbinu penízkovou atd..) nasekáme nadrobno. Zakysanou smetanu smícháme s bílým jogurtem v poměru 1:1, mírně osolíme a nádobu vložíme do vodní lázně a zahřejeme, ale nevaříme. Podáváme k pečené zelenině.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat