300 g zeleného hrachu namočíme přes noc do studené vody, druhý den uvaříme do měkka, slijeme a propasírujeme nebo rozmixujeme. 200 g starého chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme 3 vejci rozšlehanými ve 100 ml mléka a necháme změknout. Přidáme hrachovou kaši, dvě uvařené, oloupané a nastrouhané brambory, sůl, 3 utřené stroužky česneku, 3 lžíce lahůdkového droždí, pepř a majoránku. Promícháme a zahustíme pohankovou moukou. Tvoříme karbanátky, obalujeme je v celozrnné mouce a smažíme na másle ghí. Podáváme se salátem a bramborovou kaší.
více ZDE
Právě se dívám na reportáž ze Svatojánu. Moc Ti to sluší, jsi kočka. Zítra zkusím karotku se zázvorem...
OdpovědětVymazatKrásné popoledne. Ve špajzu se objevilo nějak moc pytlíčků hrachu a tak jsem hledal alternativu k polévce a kaši. Tento recept mě zaujal. Právě jsem dovařil a dojedli jsme. Sice jsem lehce inovoval, ale na chuti hrachu se nic nezměnilo, což samo nebyl ani záměr. Mile mě recept překvapil a věřím, že se k tomuto receptu vrátím a nebude to tvar až tak dlouho. Hubert
OdpovědětVymazattak to mě těší, díky :)
Vymazat