HRANOLKY SE SMAŽENÝM ZELÍM

100% vegan
Brambory oloupeme, omyjeme a pečlivě osušíme. Nakrájíme je na hranolky a v míse promícháme se dvěma lžícemi slunečnicového oleje, lžičkou hrubozrnné soli a lžičkou oblíbeného koření (paprika, pepř, garam masala, chilli, kmín, rozmarýn…). Pečeme na 220 stupňů dozlatova, občas promícháme. Trvá to cca 30 - 40 minut.
Ve WOKU rozpálíme 4 lžíce oleje a pět minut prudce smažíme půlkilovou hlávku zelí a jednu kapii, oboje pokrájené na tenké nudličky. Přidáme 300 g čerstvého nebo sterilovaného ananasu nakrájeného na kostičky, zalijeme omáčkou připravenou ze 4 lžic dobré sojové omáčky, 4 lžic cherry, půl lžičky chilli pasty a lžičky škrobové moučky. Dvě minuty mícháme. Na talíři posypeme strouhaným kokosem a sezamovými semínky opraženými nasucho.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat